За силата на думите

Всеки ден  човек използва хиляди думи. От момента, в който се събудим  и навлезем в ежедневието си, си служим с безкраен поток от думи.

Думите могат да радват, да усмихват, да обичат, да дразнят, да обиждат, да разплакват, да разочароват, да унижават, да принизяват, да се шегуват, да разнищват, да настояват, да пречат, да разтреперват, да вдъхновяват, да окриляват, да носят вяра, надежда, любов, да успокояват, да удрят “шамари”,  да покоряват, да утешават, да галят, да ядосват, да гневят, да флиртуват, да  пазят, да хвалят, да порицават, да надделяват, да усмиряват, да разиграват, да подиграват, да нагрубяват, да разказват истории, да пишат поезия, да разкъсват, да натъжават, да печелят приятели, да губят приятели, да разнежват, да унищожават, да обичат, да привличат, да рисуват, да критикуват, да обичат, да изграждат светове, да събарят светове.

Да лекуват,  да прощават, да благославят!

Да вдъхновяват!

Има много неща, които са извън нашия контрол. Но всеки от нас е “господар” на своите думи.Ти избираш как да ги  използваш. Всеки ден. Всяка минута. Вътре в теб и извън теб.

Имаш силата да владееш думите!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да направя престоя Ви на моя сайт възможно най-приятно и полезно, използвам „бисквитки“. Приемам
Send this to a friend