Малките неща и морето

“Тая вода беше нещо съвсем различно от обикновената вода за пиене. Тя се бе родила от дългия вървеж под звездите, от песента на чекръка, от усилията на ръцете ми. Тя беше благодатна за сърцето, като подарък.”
А.Екзюпери, “Малкият Принц”

Всяко момиче има своите всекидневни сутрешни ритуали – ароматно кафе, с което се пробужда желанието и волята да преминем през поредния ден. Дали животът е поредица от дни или всеки ден е уникален? Зависи от нашето светоусещане, от ъгъла, под който избираме да гледаме живота. Зависи от утрото в нас, въпрос на пробуждане и проглеждане. И избор. Аз съм избрала всеки ден да ми е уникален, защото е единствен и никога няма да се повтори, а с изминаването на дните, бавно, много бавно наистина, но се приближаваме към края им. Затова, докато имаш утрото, имаш всичко!

И морето!

Водата има свойството да пречиства, да “отмива” натрупаните тревоги. А морето в съчетание с бурен вятър буквално те прави чисто нов човек!Развихрен, разпилян,  за да можеш да събереш стоте нюанса синьо и да ги прибереш навътре в душата си. Учените са открили, че душата на човек тежи точно 21 грама, но е невидима. Външното отражение на душата ми тежи около 10 грама, зависи от настроението ми и роклята, с която съм решила да изживея деня. Единственият и неповторимият!

 Жената е един своеобразен творец, като се започне от облеклото, грима (верно, някои се вживяват повече и се вземат насериозно! Тълкуването на гайтан-вежди е придобило един особен смисъл в наши дни!:) като се стигне до малките детайли, които завършват цялостната визия – бижутата! Моите бижута обикновено са обеци, защото съм пристрастена и защото смятам, че всяко уважаващо себе си момиче трябва да притежава точно такива накити, които отразяват характера  и моментното настроение.

Когато става въпрос за необикновени и вдъхновяващи бижута, се доверявам на Nina Art Spirit Little Things – един малък свят от цветове, фини четчици, въображение, любов. Миниатюри, в които оживяват различни образи и светове, изпълнени със смисъл и душевност.

Малкият принц и лисицата
“Можеш да разбереш само нещата, които си опитомил – каза лисицата. – Хората вече нямат време да разбират нищо. Купуват от търговците напълно готови неща. Но тъй като няма търговци на приятели, хората вече нямат приятели. Ако искаш приятел, опитоми ме!”  А. Екзюпери

Опитомяването на лисицата е всеки ден да тръпнеш  от очакването за чудо.

Когато ми е синьо и имам нужда от мъдростта на Малкият Принц и бляскавия  поглед на Лисицата, ще ме видите с обеците Little Prince by Nina Art Spirit Little Things.

На морето безкрайното синьо...
Малкият принц и лисицата!
Котка – Кокетка – обеци, вдъхновени от рокля!

Купих си роклята на точки и в същия ден се обадих на Нина Арт, че нещата са спешни!Нямам нито едни обеци на точки!Как от “Точките” “прекръстихме” този чифт на  “Котка- кокетка”:

Докато пристигнат до мен от морето, обеците ми се кипрели  в ателието. Видяла ги една клиентка и попитала: “А тези обеци са за някоя кокетка, нали?!” Когато Нина Арт прави бижута, които говорят за теб…

 

Романтичните момичета
Лисицата “Womanlike”

Лисицата Womanlike е точно  като логото на блога ми. Получих обеците като изненадващ подарък на прага на Новата година при  срещата ми  с морето…Когато се чувствам неуверена (колкото и невероятно да изглежда и аз имам такива моменти!) нося лисичката Womanlike. Вярвам, че в тези обеци е вложена цялата любов и увереност, от която може да има нужда едно момиче. 

Искам да съм Балерина!

Спомням си как за първи път се впечатлих от образа на балерината. Някога в Пловдив централният площад  беше нещо като картинна галерия. Много обичах да се разхождам бавно и да разглеждам картините. Там видях една серия Балерини, които бяха страшно въздействащи, много ясно показваха силата и красотата на тези момичета, избрали да са балерини. Свръхусилие на духа и тялото, издръжливост до краен предел  и женственост. Воля, нежност и страст. Това са обеците, които нося най-често.

Червените макове и черната дантела

Червеното ми е любимият цвят и запазен знак за мен. Скоро едно човече ме попита: “А ти защо ходиш с дантелени чорапи и туристически обувки в гората?” Отговорът ми беше нещо като: “Лисицата козината си мени, но нрава – не!”

С леко неприличен подтекст, красиви и женствени – това са “най-моите” и  любими обеци от Nina Art Spirit Little things. 

Кецовете с червените макове ме карат да мечтая за нови и непознати пътища, очаквани с нетърпение, изминати с любов  до следващата среща с морето и магията на Нина Арт.

Ръчно рисувани кецове "Макове"от Nina Art Spirit Little Things

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да направя престоя Ви на моя сайт възможно най-приятно и полезно, използвам „бисквитки“. Приемам
Send this to a friend