5 начина да отпразнуваш пролетта

Пролетта ни дава усещането, че Животът започва отначало, нищо, че времето навън се усеща като втора зима.

Не можем да променим климатичното  време, но можем да контролираме отношението си към заобикалящия ни свят. Покани слънцето в душата си и сам бъди Светлина!

Ето и 5 идеи, с които да отпразнуваш пролетта:

Изхвърли всички ненужни вещи от дома си!

Изхвърли всички ненужни вещи, дрехи, чанти и обувки от дома си. Често се случва да развиваме синдрома Плюшкин и да пазим с години например дънките  си  от десети клас с надеждата, че някой ден ще отслабнем и ще влезем в тях.

Задай си въпроса:

Аз същия човек ли съм, който съм бил в десети клас?

Най-вероятно отговорът е: “Не!”

Нямаш нужда от старитете дрехи, в които да “влезеш” някой слънчев ден. Човек се развива, променя, пораства. Заедно със себеусещането се променя и стилът. Усети себе си днес! Трябват ли ти купищата стари дрехи?

Друга емоционална линия, по която се пазят вещи е прекалената сантименталност, заключваме някое преживяване или спомен за скъп човек в определен предмет и трупаме, трупаме…

Пази  хубавите дни от миналото в съзнанието си и не се обграждай  с  излишности.

Отвори  място за нова енергия в дома си, в съзнанието си, изхвърли всички ненужно, подреди по нов начин. Ще  се усетиш пречистена, доволна и готова да приемеш новото, което те очаква!

Излез и си купи лалета, нарциси или зюмбюли!

За предпочитане от някой възрастен човек, излязъл навън, за да спечели малко.  Повярвай ми, че радостта е двойна – много повече от вдъхването на аромата на цветята!Нарцисите от снимката си купих от една баба, взех всички налични, преживяването беше много хубаво, тя толкова се усмихна и се зарадва, че не знам коя от двете ни беше по-щастлива в този момент. 

Поезия!

Припомни си текстовете на стихотворенията “Пролет ” от Петя Дубарова и “Пролет, моя бяла пролет “от Никола Вапцаров, можеш лесно да ги намериш в интернет. Вибрацията на поезията е много висока и директно ще повдигне настроението ти!

Ако не ти се търси, прилагам снимка  на двете стихотворения тук!

Нарисувай пеперуда!

Нарисувай пеперуда!Не е задължително да умееш да рисуваш добре. Пеперудата е символ на развитието, на новото начало, на разтварянето на всички наши възможности и потенциал. Ако не ти се рисува, разгледай снимки на фазите на развитие на пеперудите.

Истински вдъхновяващо е!

Нови знания и умения!

Помисли за някое ново умение или знание, което искаш да придобиеш. Нещо, което си отлагал дълго време: например да научиш нов език, да се запишеш на курс, да придобиеш нов навик  да се грижиш повече за себе си с физически упражнения, разкрасителни процедури.  Започни днес с една малка крачка!

Сподели в коментар:

♥Лесно ли се разделяш с ненужни вещи?

♥Какви нови знания и умения искаш да придобиеш?

♥Кои са любимите ти пролетни стихотворения?

 

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да направя престоя Ви на моя сайт възможно най-приятно и полезно, използвам „бисквитки“. Приемам
Send this to a friend