Едно червено сако – 5 начина да го носиш

         Всеки сезон има своите модни тенденции, но когато човек притежава  личен стил прекроява модата през собствения си поглед. През есента и пролетта  се обръщаме към връхните дрехи в една или друга форма – жилетки, якета, сака.

        За мен червеният цвят е на мода във всеки сезон. Червеното е желание за живот, страст и категоричност. Ето защо избрах да събера 5 идеи как се съчетава една и съща дреха – червено сако, за да се постигнат различни визии според настроението и времето навън.

   Номер 1

       Червеното сако и роклята! Елегантна визия  – съчетание на  рокля с геометрични мотиви и червени обувки на висок ток. Тъмносиньото и червеното са отлична цветова комбинация, а преливането от светло към тъмно създава илюзията за по-тесен ханш и издълженост на фигурата.(Ах, тази илюзия!)

      Най-същественият аксесоар тук е усмивката!

Номер 2

      Обикновена права пола с много добра кройка, блуза с червен детайл цвете, черни  дантелени маратонки с връзки от тюлена лента – този детайл  ми е много любим – сатенените или тюлени панделки придават на маратонките  кокетно- момичешки вид. От спретнатите коси панделките се преместиха…при обувките! Баби, не се скандализирайте!

 Номер 3

    Тази визия е не по-малко смущаваща за по-възрастните дами. Дори съм чувала предложения: “Нека ти зашия дънките, може ли така скъсана да ходиш?“ Преди няколко години отново се върнаха на мода дънките тип  „ Вълци са ме дърпали в гората“ и аз все още си ги харесвам и обичам да ги нося в съчетание с (не)обикновена тениска с реплика към световната марка и създадена специално за мен „Шантавел“  №5. Завършек са белите кецове със сериозни сатенени панделки.

        Когато мислех за описанието на дънките си направих аналогия с героинята на Хайтов от разказа “Мъжки времена“ : „Взехме да я влачим, та шалварите й станаха като листница.”

         Вероятно ако Емине е била облечена с дънки, а не шалвари, ефектът “листница” би бил подобен.

 Номер 4

        Любимата ми туту пола с черна тениска с бродирани шевици – символ на възраждането на българския фолклор и традиции, в шевиците са закодирани послания за любов, здраве,късмет. Едно модерно съчетание между „принцеската пола“ и традиционната българска бродерия.

Номер 5

        Преди години не приемах никакви форми на така наречения „тигров“ десен. Е, човек винаги подлежи на промяна, както се вижда. Една предизвикателна визия – съчетание между червен панталон, тигрова (всъщност е леопардова!) блуза от трико и червеното сако. Обувките на ток могат да бъдат заменени от кецове в подходящ цвят за по-голямо удобство в ежедневието.

           С червеното сако или без него, не дрехите са това, което ни прави красиви и привлекателни, а вътрешната увереност, че сме ценни. Женствеността е състояние на душата. Обичайте себе си, за да ви обичат и другите!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да направя престоя Ви на моя сайт възможно най-приятно и полезно, използвам „бисквитки“. Приемам
Send this to a friend